N3 PUFA
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום לילך קראתי במחקר רפואי שנעשה ביפן, שאכילת דגים המכילים N3 PUFA עוזרת למנוע סרטן שד, בעוד ש- N6 PUFA מגביר את הסיכון לחלות בו. רציתי לדעת באילו דגים יש N3 PUFA. במחקר דובר על מאכלים יפניים מדגים נאים (סשימי) ומאכלים מדגים מבושלים . מהו סשימי? ואילו דגים מבושלים עוזרים? תודה, עפרה
עפרה שלום אכן ידוע כי חומצת שומן מסוג אומגה 3 עוזרת במניעת סרטן שד, והיא נמצאת בעיקר בדגי ים צפוני - סול, בקלה, סלמון, טונה, הליבוט, סרדינים, מקרל. סשימי הכוונה לדגים נעים, לא דגים נאים :-) אם כי יתכן והן גם נאים, הדגים... כמובן שמומלץ לאכול דגים נעים, כי אז חומצות השומן נשמרות יותר טוב, אבל גם אם תוכלי את הדגים מבושלים, תרוויחי. יום טוב
לילך, תודה על התשובה. אני מבינה מזה ש- N3PUFA זה בעצם אומגה 3? לגבי הדגים (או כל בעל חיים אחר המשמש למזון), rare = נא, לא נע. בסטייקים למשל יש well done = צלוי היטב, medium = בינוני, rare= נא. דג נע זה דג חי. (הוא נע באקווריום). דג נא זה דג מת, אבל לא מבושל. ודג נאה... זה כבר משהו אחר :-) יום טוב
ואם כבר בעסקי שגיאות כתיב עסקינן, יש לכתוב "אם תאכלי את הדגים" ולא "אם תוכלי את הדגים". תאכלי מלשון אכילה תוכלי מלשון יכולת. יום מצוין, עפרה