N3 PUFA

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/09/2003 | 15:58 | מאת: עפרה

שלום לילך קראתי במחקר רפואי שנעשה ביפן, שאכילת דגים המכילים N3 PUFA עוזרת למנוע סרטן שד, בעוד ש- N6 PUFA מגביר את הסיכון לחלות בו. רציתי לדעת באילו דגים יש N3 PUFA. במחקר דובר על מאכלים יפניים מדגים נאים (סשימי) ומאכלים מדגים מבושלים . מהו סשימי? ואילו דגים מבושלים עוזרים? תודה, עפרה

15/09/2003 | 08:38 | מאת: לילך נהרי

עפרה שלום אכן ידוע כי חומצת שומן מסוג אומגה 3 עוזרת במניעת סרטן שד, והיא נמצאת בעיקר בדגי ים צפוני - סול, בקלה, סלמון, טונה, הליבוט, סרדינים, מקרל. סשימי הכוונה לדגים נעים, לא דגים נאים :-) אם כי יתכן והן גם נאים, הדגים... כמובן שמומלץ לאכול דגים נעים, כי אז חומצות השומן נשמרות יותר טוב, אבל גם אם תוכלי את הדגים מבושלים, תרוויחי. יום טוב

15/09/2003 | 10:51 | מאת: עפרה

לילך, תודה על התשובה. אני מבינה מזה ש- N3PUFA זה בעצם אומגה 3? לגבי הדגים (או כל בעל חיים אחר המשמש למזון), rare = נא, לא נע. בסטייקים למשל יש well done = צלוי היטב, medium = בינוני, rare= נא. דג נע זה דג חי. (הוא נע באקווריום). דג נא זה דג מת, אבל לא מבושל. ודג נאה... זה כבר משהו אחר :-) יום טוב

15/09/2003 | 11:02 | מאת: עפרה

ואם כבר בעסקי שגיאות כתיב עסקינן, יש לכתוב "אם תאכלי את הדגים" ולא "אם תוכלי את הדגים". תאכלי מלשון אכילה תוכלי מלשון יכולת. יום מצוין, עפרה

מנהל פורום נטורופתיה