אפונה יבשה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/07/2003 | 09:00 | מאת: גלי

בתי בת 8 חודשים. המלצת לי להוסיף למרק הירקות שלה אפונה יבשה (ולא אפונת גינה). רציתי לדעת במה האפונה היבשה עדיפה. בנוסף, אשמח אם תוכלי להסביר לי אם יש צורך להשרות את האפונה היבשה לפני הכנסתה למרק ואם כן אז לכמה זמן? תודה.

21/07/2003 | 07:44 | מאת: לילך נהרי

גלי שלום אפונה יבשה נחשבת לקטניה ולא לירק כמו אפונת גינה. לקבוצת הקטניות יש חשיבות רבה מאוד בתזונתינו. המלצתי על אפונה יבשה כקטניה הקלה לעיכול, כמו עדשים וסויה, בניגוד לשעועית וגרגירי חומוס לדוגמא הקשות לעיכול. לקטניות סיבים תזונתיים חשובים והם עשירים בויטמינים ומינרלים כגון ברזל. מאוד חשוב שהם יופיעו בתפריט. מומלץ להשרות את האפונה לשעה-שעתיים, אבל זה לא קריטי. את גם יכולה להכניס ישר למרק. בתאבון!

מנהל פורום נטורופתיה