אפונה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
קודם כל תודה לך על התשובות המהירות והמפורטות. המלצת לי להוסיף אפונה למרק הירקות של בתי בת ה-8 חודשים (עד היום הכיל גזר, קישוא, בטטה, דלעת, תפוח אדמה ועוף). מספר שאלות: איזה כמות של אפונה להוסיף למרק (אני מבשלת כמות לשבוע ואז מקפיאה לפי מנות יומיות). האם להוסיף את האפונה קפואה (ישר מן האריזה)? האם אפונה עלולה לגרום לגזים? המון תודה.
גלי שלום מומלצת יותר האפונה היבשה, אותה משרים במים ואח"כ מבשלים במים עד שהיא רכה. למרות שגם אפונת הגינה אפשרית. הכמות היא כפי שנראית לך, אפשר לעשות לגיוון מרק שמכיל רק אפונה, או בעיקר אפונה. נדיר שאפונה גורמת לגזים שכן זו קטניה מאוד עדינה ולכן המלצתי עליה, אני מקווה שבתך תאהב את התוספת החדשה...