הודו לתינוקת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/07/2003 | 20:59 | מאת: גלי

הבנתי כי הודו הוא בשר מצויין לתינוקות (בתי בת 8 חודשים). רציתי לדעת איזה חלקים עדיפים וכיצד לבשלם. בנוסף, אמרו לי פעם כי כדאי לקנות שווארמה הודו נקבה. לקצב שלי יש רק שווארמה הודו זכר, האם ניתן לבשלו עבור התינוקת או שהזכר איננו מיועד לתינוקות? תודה.

12/07/2003 | 10:29 | מאת: לילך נהרי

גלי שלום אני לא יודעת מי אמר לך שהודו הוא מאכל מצוין לתינוקות, לדעתי זה לא נכון. בשר עוף, כמו בשר בכלל, עשיר בחומצות שומן רוויות, בהורמונים ואנטיביוטיקות בגלל דרך גידול העופות כיום, והוא בהחלט לא מאכל מומלץ. מן החי עדיף לתת דגים ממים עמוקים כגון: סול, בקלה, הליבוט, סלמון, טונה, מקרל. מקור אחר מצוין לחלבון הינו קטניות, עדיף להתחיל עם העדינות שהן מאש, עדשים ואפונה. חשוב לדעת כי בשנה הראשונה לחיים זקוק התינוק לשומן יותר מחלבון, ולכן כדאי לשים דגש על כך. מקורות טובים לשומן הם אבוקדו, טחינה, שקדיה וחמאת בוטנים (לשים לב שהמוצר מכיל רק חמאת בוטנים ולא תוספות אחרות). יום טוב

מנהל פורום נטורופתיה