מאכלים קפואים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/07/2003 | 17:09 | מאת: הילה

לילך שלום, בשנה האחרונה התחלתי לאכול מזון בריא, ובעיקר בישול ביתי חם שאני מכינה . אני מאד מקפידה שלא יכנס למקרר אוכל מעובד, אבל לפעמים אני מוצאת על המקררים בסופר כל מני מאכלים קפואים כגון אפונה או אפילו סתם פלאפלים שלא כתוב עליהם שייש בהם חומרים משמרים. יש גם את הקופסאות שימורים למינהן שבחלקן כתוב שהן מכילות רק את הירק בלבד ללא תוספת כימיקלית. אני מסתכלת עליהם ומתה לקנות, (לפעמים אין כח לבשל כל יום) אך עדיין מתאפקת ובעיקר תוהה שמא היצרן עובד עליי. מה דעתך על העיניין? מה אמור להיות כתוב על המוצרים שיכול לאשר לי את בריאותו ? וגם אם עדיין את חושבת שזה לא בריא אז עד כמה זה חמור באמת? תודה רבה, הילה

02/07/2003 | 18:11 | מאת: רויטל ברמן

שלום הילה, כמובן שאופטימלי זה לאכל הכל טרי ואורגני, אבל המזון שתארת הוא בסדר גמור ואת יכולה לאכל אותו ללא חשש. ירקות מוקפאים ללא תוספות (כמו סנפרוסט), קופסאות שימורים של טונה (במים בלבד, לא בשמן), מזון מוכן מוקפא (כל עוד אינו מכיל חומרים משמרים, חומרי טעם, מונוסודיום גלוקונאט וכו'), דגים מוקפאים בואקום וכו' - הם גם נהדרים. עד 120 ורק בריאות :-)

06/07/2003 | 23:26 | מאת: אריה

הילה שלום, אני מברך אותך על החלטתך לעבור לתזונה יותר בריאה ולבישול ביתי שלדעתי אין לו תחליף. בטח תשמחי לדעת שאת יכולה להפחית את עבודתך במטבח ע"י שימוש בשיטה להכנת מזון שהינה יותר פרקטית, יותר חסכונית, יותר טעימה ומעל הכל יותר בריאה. ניתן להכיר את השיטה הנ"ל דרך הדגמה אישית. לפרטים פני נא לדוא"ל. בברכה, אריה

מנהל פורום נטורופתיה