יוגורטים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
מדוע במה שקשור לחלב בקר, עדיף לאכול יוגורטים מאשר לשתות כוס חלב למשל? האם יש הבדל בערך תזונתי בין יוגורט מעיזים או יוגורט מכבשים? תודה
שרונה שלום יש כמה סיבות מדוע יוגורט עדיף על מוצרי חלב אחרים מבחינת הרפואה המשלימה: ברפואה הסינית יוגורט, בניגוד לחלב, נחשב לנטרלי ולא למלחלח כמו מוצרי חלב. ידוע כי יוגורט מכיל כמות קטנה מאוד של לקטוז, אותו סוכר שנמצא במוצרי חלב וגורם לבעיות עיכול. כמו כן יוגורט מכיל לרוב חיידקים פרוביוטיים, ידידותיים, התומכים במערכת העיכול. אני חייבת לציין שאני לא תומכת ביוגורט, לא עיזים, לא כבשים, ולא פרה, אלא אם הוא אורגני. איכות מוצרי החלב בארצינו בפרט ובעולם המערבי בכלל, ירודה מאוד. מוצרים אילו רווים בהורמונים ואנטיביוטיקה שמקבלת החיה האומללה, שלרוב כלואה וחיה בתת תנאים עם רמות אדרנלין מאוד גבוהות. לאחרונה מאכילים חיות אילו בעצמם, כלומר לעופות נותנים לאכול עופות מיובשים ולפרות נותנים לאכול פרות. חיות צמחוניות שמשבשים להם את טבעם לדעתי זה מקור נהדר לאינסוף מחלות. בנוסף לכך יוגורט גם הוא מקור לשומן רווי וכמות חלבון גבוה, כך שלא אמליץ לאכול אותו באופן יומיומי. יום טוב