טחינה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/06/2003 | 02:29 | מאת: רינה

האם טחינה היא מקור טוב יותר לסידן מאשר חלב, ואיזה כמות צריך לאכול ע"מ להגיע ל - 1000 מ"ג סידן?

16/06/2003 | 23:12 | מאת: עדי

אני חושב שהטחינה היא מקור נהדר לסידן בגלל השומשום... שלחי לי את האמייל שלך ואוכל לשלוח לך קישור למוצר מתאים.

17/06/2003 | 00:15 | מאת: אפי

שלום טחינה רגילה עוברת עיבודים כימיים שונים, הן להסרת הקליפה והן במוצר המסחרי אשר מכיל תוספים רבים ומשונים תלוי ביצרן . בטחינה גולמית רגילה יש בין 100-200 מ'ג סידן זמין תלוי בתכולת השומשום שבה ושוב תלוי ביצרן ובתאבת הבצע שלו!! וגם לא תמיד היא עשויה כיאות בכבישה קרה. לעומת זאת בגרגרי שומשום מלאים(עם הקליפה) שלא עברו שום עיבוד יש מעל 1000 מ'ג !!! סידן זמין ובאיכות ספיגה מעולה טחינה מסוג זה משומשום מלא בכבישה קרה ניתן להשיג בכל חנות טבע והיא אינה יקרה בהרבה מהטחינה התעשיתית הרגילה טעמה שונה במקצת אך ניתן להתגבר על כך בקלות ע'י הוספת טחינת שקדים(שקדיה- גם בחנויות טבע)בכמות קטנה או שמן זית טהור. דרך פשוטה ביותר לצרוך את השומשום להספקת סידן וגם לבריאות היא פשוט לטחון את הגרגרים במכשיר לטחינת קפה רגיל לזמן קצר לשם שבירת הגרגרים כי אחרת יש סיכוי סביר שיצאו כמו שנכנסו ולא יתאכלו כראוי. את החומר שנתקבל(לא לטחון יותר מידי בכדי שלא יהפוך לטחינה וידבק למטחנה) ניתן להוסיף בכמויות נדיבות ,לסלט,דיסה ,יוגורט,לכל תבשיל בזמן ההגשה(לא לחמם או לבשל) כמושהו זה טעים ,בריא ומשתלב היטב כמעט בכל מאכל. לסיום את הסידן שיקבל הגוף והבריאות שבגרגרי השומשום לא יחליף שום מוצר חלב (שלעצמו אינו בריא בלשון המעטה למעט יוגורטים ועדיף מחלב עיזים המתאים ביותר לאדם) לבריאות ובתיאבון

17/06/2003 | 09:52 | מאת: לילך נהרי

רינה שלום אנא קראי את הקישור הבא בנוגע למדוע לא מומלץ לאכול מוצרי חלב כמקור לסידן http://doctors.co.il/forums/read.php?f=113&i=62620&t=62615

מנהל פורום נטורופתיה