ירקות קפואים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום זוכרות אותי (זאת שירדה במשקל וצריכה לאכול שתי ביצי ביום?) אמממ.. רציתי לדעת. אם אני אוכלת ירקות קפואים כרובית ברוקולי וגזר אז הויטמינים עדיין נשמרים או שבגלל שהם קפואים ועוד אחרי הבישול והכל..?? תודה לילי.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום לילי אין ספק כי ירקות לא טריים שעברו תהליכי הקפאה ו\או בישול אינם בעלי אותם ערכים תזונתיים כמו ירקות טריים. יש ערך לירק הטרי לא רק בתכולת הויטמינים והמינרלים שלו, אלא גם בתכולת האנזימים שבו שעוזרים לעיכול טוב. אבל! בהחלט אפשר להשתמש בירקות קפואים לפעמים ולחמם אותם. יש אפילו ויטמינים שעקב החימום עולה רמתם כמו בטא-קרוטן בגזר. יום טוב!