סרדינים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/05/2003 | 22:45 | מאת: מיכל

שלום נאמר לי כי עלי לאכול הרבה סרדינים- כנראה בגלל הסידן שבעצם. היות וזה ממש איכככככס, שאלתי היא מהו הדבר שהכי מתקרב לזה בהקשר התזונתי, נא לא לכלול בשר בבקשה. תודה

31/05/2003 | 09:40 | מאת: לילך נהרי

מיכל שלום מקורות טובים לסידן הם טחינה וכול מוצרי השומשום, עלים ירוקים (כרוב, חסה, עלי סלרי, רוקט, פטרוזיליה, תרד וכו'), סויה ומוצריה (חלב סויה, טופו). מה שאנשים לא יודעים הוא שהחשוב הוא לא רק כמה סידן אוכלים, אלא מה אוכלים בכלל: מוצרים כגון סוכר לבן, קמח לבן, מזונות מעובדים, בשר למיניו, קולה, קפה ומוצרים אחרים שמכילים קפאין - כול אילו גורמים לחומציות יתר בדם, אותה הגוף צריך לאזן על ידי הוצאת סידן מהעצם. דבר נוסף - זרחן, מינרל נוסף, מתחרה על אזורי הסיגה עם סידן. אם התזונה עשירה בזרחן, הסידן ברובו יופרש דרך הכליה. מזונות עשירים בזרחן הם בשר, מוצרי חלב וכול המזונות מן החי. והכי חשוב לשמירת בריאות העצמות - פעילות גופנית! יום טוב ורק בריאות

01/06/2003 | 09:39 | מאת: מיכל

הי לילך תודה רבה על התשובה המפורטת והברורה. אני לא נוגעת במוצרי חלב, קמח וסוכר, כך שאני על דרך המלך, לא?... לגבי הזרחן, התכוונת להמנע ממנו, נכון? איזה סוג של פעילות גופנית מומלץ? אני עושה איינגר יוגה (זו יוגה מין הסוג הדינמי) כ-3 פעמים בשבוע. האם זה מספיק? תודה ושבוע טוב

מנהל פורום נטורופתיה