אכילת בשר בערב

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/05/2003 | 10:18 | מאת: שיר

שלום רב. מדוע לא בריא לאכול בשר בערב? בתודה מראש, שיר.

08/05/2003 | 14:23 | מאת: רויטל ברמן

הי שיר, הסיבה שלא בריא ולא מומלץ לאכל בשר בערב, היא שבשר הוא מזון מאוד קשה לעיכול, לוקח לו 4-7 שעות (תלוי בחומציות הקיבה של אותו האדם, בכמות הבשר שאכל ובמזונות/משקאות אחרים שאכל/שתה בשעות אלה) לשהות בקיבה לפני שהוא עובר למעי הדק ואח"כ למעי הגס. לשם השוואה, פרי על קיבה ריקה עובר את הקיבה תוך 20-30 דקות, מנת דגן תוך 2-3 שעות וכו'. 2 גורמים בבשר הופכים אותו לכל כך קשה לעיכול: 1. כמות גבוהה ומרוכזת של חלבון. 2. אחוז שומן גבוה. מערכת העיכול שלנו עובדת שונה בשעות שונות של היום (וגם משתנה מאדם לאדם), כאשר אצל מרביתנו שעות הערב הן שעות פחות טובות לעיכול מאשר שעות הבוקר והצהריים. בנוסף, בלילה רצוי שמערכת העיכול לא תעבוד קשה, ע"מ לאפשר "תיעול" של משאבי הגוף לפעולות נוקטרנליות (לייליות), כלומר ל"תחזוקה שוטפת" של הגוף - אשר לא מתבצעת בשעות היום העסוקות. דברים כגון ניקוי הגוף והכבד מרעלים, חיזור של נזק חימצוני במוח ובכל הגוף, עבודה של מערכת החיסון לניקוי הגוף מכל מיני מזהמים ומוטציות אקראיות שקורות בגופנו כל הזמן וכיוצ"ב. אם הולכים לישון על קיבה מלאה בבשר - הגוף מתעל את רב האנרגיה והדם למערכת העיכול לעיכול שייקח שעות ארוכות. ההמלצה היא לאכל קל בערב (סלט עם לחם מלא, סלט פרות עם יוגורט וכו'), ולהפסיק לאכל מוקדם ככל האפשר. בשעות מאוחרות יותר פרי או ירק, פרוסה עם ממרח - הן אלטרנטיבות טובות. בתאבון.

מנהל פורום נטורופתיה