אכילת בשר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/04/2003 | 01:14 | מאת: בובי

שלום רב! אני בן 25 ויש לי בעייה שאני לא אוהב לאכל הרבה בשר ואם כבר אני ממש נגעל מזה .התזונה שלי טובה מלבד הקטע של הבשר.אני עוסק המון בספורט ונאמר לי שתזונה מלאה חשובה ביותר .שאלתי היא האם תוכלי להרכיב לי תחליף לבשר כמו למשל שקדים אגוזים האם הם יכולים לבוא על חשבון בשר אני ממש אודה לך אם תוכלי לתת לי הכוונה איזה דברים יהוו תחליף הולם ! אגב אני 180 ושוקל 82-84 בתודה מראש על תשובתך

29/04/2003 | 09:10 | מאת: לילך נהרי

בובי שלום אחד המיתוסים הגדולים ביותר הוא שחייבים לאכול בשר. בשר עשיר בחלבון ושומן רווי, שני גורמים למחלות רבות בעולם המערבי. בייחוד כיום, כשהבשר שמגיע לשולחננו עשיר בהורמונים, אנטיביוטיקה וכו', רצוי לא לאכול אותו. בעקרון, אם אתה אוכל תזונה מאוזנת, לא צריך להיות לך חסר. שים דגש על אכילת עלים ירוקים (חסה, רוקט, כרוב וכו') כדי לקבל ברזל. כמו כן אכול פירות יבשים, קטניות, אגוזים ושקדים. מומלץ להמתיק עם מולסה, שגם עשירה בברזל. ויטמין אחד שקיים באופן זמין רק במזון מן החי הינו B12. אני ממליצה לך לאכול דגי ים צפוני, מספיק מנה פעם בשבוע - שבועיים. דגי ים צפוני הינם סול, בקלה, הליבוט, מקרל, סלמון וטונה. במידה וגם דגים מגעיל אותך, ואתה גם לא אוכל מוצרי חלב (בהם גם יש B12), הייתי ממליצה לקחת תוסף של B12 למציצה מתחת ללשון, כדור אחד לשבוע, למנוע חסר. יום טוב!

29/04/2003 | 12:52 | מאת: בובי

תודה רבה על תשובתך המקצועית והעניינית אבל נותרה לי שאלה שלא ענית לי עליינה והיא כמה קטניות לאכל בכדי לא להגזים אודה לך את תעזרי לי!

מנהל פורום נטורופתיה