Q-10
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום. ברצוני לשאול, מהם מקורות המזון העיקריים של Q-10? תודה.
רון שלום קו אנזים קיו 10 חיוני לתהליכי הפקת אנרגיה ע"י כול תא חי בגוף. לכן מקורו הוא מתאים, ולכן נמצא ברוב המזונות לא מעובדים מן החי והצומח. המקורות העשירים ביותר הם כבד ולב. קצת ביוכימיה: אנזימים בגופנו משתתפים בתגובות ביוכימיות שונות. קיו עשר הוא אחד התרכובות הלא חלבוניות החשובות לתפקוד תקין של האנזימים הוא משתתף בתהליך הפקת אנרגיה המתרחש במיטוכונדריה של כל התא. תהליך זה הוא בעצם שרשרת תגובות שמסתכמות בייצור מולקולת atp המספקות אנרגיה לכל תהליך ביוכימי בגוף. קיו 10 הוא חומר מסיס שומן, לכן הוא יכול לנוע בממברנות התאיות ולהשתתף בתהליך העברת אלקטרונים.הוא בעצם מהווה חומר קשר בין אנזימים שונים המשתתפים בתהליך. כול זוג של אלקטרונים קודם כול מגיב עם קיו 10. לכן העברת אלקטרונים תקינה תלויה ברמות קיו 10 בממברנה של המיטוכונדריה. היכולת האנטי-אוקסידנטית של קיו 10 נובעת מתפקידו של מעביר אנרגיה. בצורתו המחוזרת קיו 10 יכול למסור זוג אלקטרונים שלו וכך לפעול כמנטרל חימצון.