כיס מרה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

07/04/2003 | 20:38 | מאת: רזי

בהמשך לתשובתך קודם כל תודה על ההתייחסות. בקשר לטיפול מרק רצוי אמרת לא להשתמש באבקות מרק המכילות שמן צמחי מוקשה. או קיי אני מבין נכון להשתמש בירקות כמה שיותר - אך איך אפשר להמליח שיהיה יותר טעים? האם להשתמש במלח? או משהו אחר? תודה וחג שמח

08/04/2003 | 11:46 | מאת: לילך נהרי

רזי היקר בחברה המודרנית שלנו צריכת המלח היא מוגזמת ומביאה לבעיות רפואיות רבות. מקור המלח הוא בעיקר ממזונות מעובדים כי הוא משמש כחומר משמר. אנשים לא מודעים לכך שבכול אוכל מוכן יש מלח - גם במוצרים מתוקים כגון ופלים ועוגיות. לכן אם אדם צורך בעיקר מזון לא מעובד, הוספת כפית מלח לסיר תבשיל, אינה כמות מרתיעה. התשובה שלי היא שבהחלט אתה יכול להוסיף מעט מלח למרק. אם אתה רוצה להיות לחלוטין "צדיק" אתה יכול לקנות מלח דל נתרן, שהוא עשיר באשלגן, אותו אפשר להשיג בחנויות טבע. צורת המלחה נוספת היא לקלות שומשום ולטחון במטחנת קפה שומשום עם מלח ים במינון של 1:10 (כף של מלח על 10 כפות שומשום) - גם מזין וגם עדיף על המלח. רק קצת בעייתי להמליח איתו מרק - עדיף לשימוש בתבשילים וסלטים. בהצלחה!

08/04/2003 | 17:35 | מאת: רויטל ברמן

תוספת קטנה: חשבו לזכור, בייחוד לאלה הסובלים מיתר-לחץ-דם או בעיות כלייה (אלה שצריכים להיזהר מעודף מלח) אבל טוב לכולם לדעת: בישול עם מלח מוריד ממליחותו של המלח - מה שגורר לשימוש בכמות רבה יותר ע"מ להשיג את אותה רמת מליחות. מסקנה: עדיף לא להשתמש במלח בתהליך הבישול/אפיהה/טיגון אלא בסוף על המנה המוכנה, זה מייד יוריד דרסטית את כמות המלח היומית בלי להרגיש. קח את העיצה הזו לגבי המרק ותמליח את המרק לאחר ההגשה. לבריאות.

מנהל פורום נטורופתיה