כולסטרול
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום אני מקווה שזה הפורום המתאים לשאול. אני בת 28 בריאה באופן כללי מקפידה על תזונה נכונה. לצערי מעשנת קןפסת סיגריות ביום. ועוקבת כל כמה חודשים אחר בדיקות דם. לפני שמונה חודשים עשיתי בדיקות דם והתקבלו תוצאות מסוימות של כולסטרול, ועכשיו עשיתי שוב והתקבלו תוצאות נמוכות בהרבה, אפרטן (בצד ימין התוצאות החדשות) CHOLESTEROL=218 147 CHOLESTEROL HDL=91 67 CHOLESTEROL LDL=112.9 67.3 CHOLESTROL/HDL=2 2 TRIGLYCERIDES=65 31 TSH=2.830 1.7 רציתי לשאול האם יש סיבה לדאגה מהירידה הקיצונית בתוצאות. וממה הדבר יכול לנבוע?
שלום שרון, יש כמה אופציות: 1. האם הפסקת ליטול גלולות נגד הריון בחודשים האחרונים ? 2. האם התחלת להתאמן/לבצע פעילות גופנית או הגברת את המינון לעומת מה שעשית קודם ? 3. האם שינית משהו בתזונתך ? 4. האם בימים לפני הבדיקה צמת/עשית דיאטה מיוחדת/עברת מחלה דלקתית או אחרת/שילשלת/הקאת ? 5. האם משהו השתנה במצבך ה...גניקולוגי (או במילים אחרות נכנסת להריון) ? 6. האם עוד משהו השתנה בבדיקה חוץ מערכי שומני הדם ? תעני לי על השאלות וננסה יחד לפתור את התעלומה :-) הפער אכן גדול מכדי שיהיה הבדל בין המעבדות (ישנם תמיד הבדלים בין המעבדות, אבל בסדרי גודל נמוכים בהרבה). ישנה עוד אופציה אחת, אם התשובה לכל השאלות הנ"ל היא לא - טעות בבדיקה. חזרי עליה שוב. מחכה לתשובות.
הי רויטל אכן הפסקתי את הגלולות בתקופה זו. האם הפסקת הגלולות גורמת לשינויים כה גדולים בכולסטרול? והאם התוצאות הנמוכות כעת מסוכנות, כי הן נראות לי נמוכות מדי.