אומגה 3

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/12/2002 | 18:42 | מאת: חיה

נאמר לי שדגי ים צפוני מסוג סלמון מקרל וטונה עשירים באומגה 3. ברצוני לשאול האם עלי לאכול גם אתה העור של הדג? נראה לי ששם מתרכז הרבה שומן.

22/12/2002 | 10:36 | מאת: לילך נהרי

חיה שלום אכן דגי ים צפוני עשירים בחומצת שומן חיונית אומגה 3. כיום ישנם מאות מחקרים המתעדים כיצד חומצה זו חשובה לגוף האדם לשמירת בריאות , מניעת מחלות וריפוי מחלות. הדגים שמכילים אומגה 3 הם: סלמון, מקרל, הליבוט, טונה, בקלה, סרדינים. כמובן שככול שהדג שמן יותר כך יש בו תכולה גבוהה יותר של אומגה 3. אני חושבת שאין צורך לאכול את העור, אלא אם כן את אוהבת לאכול את העור. בדג עצמו יש מספיק שומן. אם את רוצה כמות גבוהה במיוחד את יכולה לקחת תוסף. מקור צמחי לאומגה 3 הם זרעי הפשתן. רצוי לקנות אותם שלמים, לטחון בבית ולשמור במקרר, כך חומצות השומן לא יתחמצנו.

מנהל פורום נטורופתיה