שמן דגים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/12/2002 | 06:46 | מאת: צביה

האם לטונה משומרת בקופסא אותן תכונות טובות של אומגה 3 כמו בדג טונה שנידוג? או שאין טעם לצרוך אותו בצורה זו?

לקריאה נוספת והעמקה
17/12/2002 | 09:19 | מאת: דינה

אני קניתי שמן דגים בקפסולות ומאד מרוצה.

17/12/2002 | 12:42 | מאת: צביה

לתשומת לבך בקפסולות של הרבה חברות המכינות שמן דגים כתוסף מזון נתגלה חומר כימי המסוכן מאד לבריאות בשם דיוקסין או משהו כזה. רויטל תתקן אותי אם יש צורך ותוסיף בעניין.

17/12/2002 | 12:11 | מאת: רויטל ברמן

שלום צביה, אם לא הייתה בעיה של חיידקים, היה עדיף דג טרי ונא. מאחר וזה מסוכן לבריאות, אין ברירה אלא להכינו בצורה זו או אחרת, ע"י חימומו. גם בתהליך החימום מתחמצן חלק מהאומגה-3, אבל לא כולו (בגלל זה לא רצוי לחמם דגים בחום גבוה מידי ולזמן רב מידי). כנ"ל לגבי שימורים - זה לא אידיאלי, אבל הרבה יותר טוב מכלום. תהליך השימור גורם לחימצון של חלק מהאומגה-3, אינני יודעת בדיוק כמה, אבל עדיין נשאר מספיק. אגב, בהקפאה אין הרס של האומגה-3, אז תדעי שאין בעיה עם קניית סלומון, סול, טונה או דג צפוני אחר קפואים. אגב, גם סביב הקפסולות יש את אותו ויכוח ויש הטוענים שתהליך הקיפסול גורם להרס של השמן (או חלקו). אז קבלי את הטוב עם הרע והמשיכי לאכול שימורים (עדיף במים ולא בשמן - ואח"כ תוסיפי שמן זית כתית) בידיעה שאולי חלק נהרס אך הרב נשאר.

מנהל פורום נטורופתיה