אגוזים ברזילאים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
מהם המרכיבים של אגוז ברזילאי?
לקריאה נוספת והעמקה
כמו כל האגוזים - הרבה שומן (70%), רובו לא רווי וחלקו רווי (כ - 15% שומן רווי). הרבה סידן (כ - 186 מ"ג ל - 100 ג') - יותר מבגיבינה לבנה וחלב. הרבה ברזל (כ - 3.4 מ"ג ל - 100 ג') - יותר מבעוף ודג, כמו בבשר אבל פחות מפטרוזיליה. הרבה אשלגן (כ - 715 מ"ג ל - 100 ג'). הרבה אבץ (מקור נהדר לאבץ) - זאת ה"מומחיות" של אגוזים אלה. ועוד ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E ן - A ועוד הרבה מינרלים אחרים.