שאלה, באמת בלי לפגוע.
דיון מתוך פורום נטורופתיה
כל כך הרבה חשיבות נותנים לרפואה הסינית ולרפואה הטבעית וכך גם אני האמנתי בהן. עד שנודע לי משהו מדהים! בישראל תוחלת החיים 76 אצל גברים ואצל נשים 80 שנים בממוצע ואילו בסין תוחלת החיים 47 אצל גברים ואצל נשים 56 בממוצע בלבד! ואילו באפריקה ששם משתמשים ברפואה טבעית תוחלת החיים הממוצעת 39! בישראל חיים 30 ואפילו 40 שנה יותר! לפי הנתונים הללו נראה שהרפואה המערבית טובה בהרבה מפני שהיא מאריכה בהרבה את החיים ונותנת להם איכות סבירה ואילו כל שאר הרפואות טובות פחות. האם יש תשובה סבירה להבדלים? סליחה, אבל הייתי מודה לתשובה רצינית, היות ואני עומדת לפני צעד רפואי משמעותי שעלול לעלות בחיי או להצילם ואני צריכה להחליט לאן לפנות. תודה אורית
לכל אדם ישנה השקפת עולם משלו, אין ספק ששילוב בין הרפואות הינו האידיאל, ישנם גישות רבות ופילוסופיות האם ללכת לכאן או לשם. דעתי היא כל עוד הענין אינו דחוף - רפואת חירום ומוצו כל האופציות האלטרנטיביות אז ללכת לרגילה וגם להיפך אם ניסית תרופות וראית שאין שינוי אז ללכת למשילמה. או לשלב בניהם, לדוגמא: המצאת המאה היא האנטיביוטיקה היא יעילה, טובה ומהירה, אולם היום נותנים ביד חופשית ואז נוצרת עמידות, ניתן לשלב איתה פרביוטיקה (LGG1 או אקטימל) למניעת תופעות לוואי שהיא גורמת עם ויט' C ביחד. לא חסרים דוגמאות. לא ציינת את בעייתך ולכן אינני מתחס לפרט אלא לכללי. רק בריאות!
שלום אורית, שאלה שאלתית שאלת. אענה בקיצור: הרפואה הטיבעית נועדה למניעת מחלות ושיפור אכות חיים בראש ובראשונה וכמובן לעזרה כשהגוף חולה. לדוגנמא, הרבה אנשים חיים כיום עם מחלות כרוניות אשר הרפואה הקונבנציונלית לא מרפאה אלה רק נותנת טיפול סימפטומטי אשר במקרים רבים רק מזיק בטווח הרחוק עם תלות והתמכרות לתרופות ותופעות לוואי אשר לעיתים גרועות מהבעיה עצמה (ואם אינך מאמינה לי תכנסי פעם לבי"ח, תעשי סיבוב במחלקה הפנימית ותדברי עם החולים). נכון שהם חיים הרבה שנים אך באיזו אכות חיים ירודה ? תלויים בתרופות ומכשירים ומצויים בסבל תמידי. הרפואה הקונבנציונלית מדהימה בפני עצמה אך לדעתי לדברים מסויימים בלבד. שאר הדברים רצוי שיטופלו קודם (ואם אפשר רק במקרים רבים) ברפואה פחות פולשנית וסינטטית, אשר הולכת עם האדם ולא בלעדיו (כולל לךקיחת אחריות של אדם לגופו ובריאותו - קונספט שכמעט ואינו מוכר ברפואה הקונבנציונלית לצערי הרב, מה שמוביל לחינוך שגוי של דורות שלמים לגבי בריאות מהי). לא לכל הצטננות, דלקת גרון, כל אלרגיה ודלקת פרקים, כל שלשול וכל כאב ראש - צריך למצוא כדור פלא.ברב רובם של המחלות מנוחה, תזונה נכונה, חיים פעילים ולא מנוונים וקצת שמחת חיים יכולים להועיל הרבה יותר. לא חסרים מחקרים רבים מספור שהוכיחו זאת שוב ושוב (למשל אוכלוסיות שלמות בהם אחוזי מחלות הלב והסרטן נמוכים בהם התגלה כי הפקטור היחיד ששונה בינם לבין אוכלוסיות יותר חולות הוא חיי משפחה וקהילה מגובשים ושלוות נפש). כל מקרה לגופו. כל אדם הוא עולם. אם את רוצה עיצה פרטנית אנא שטחי בפנינו את בעייתך ונענה אם נדע. כל טוב.
רויטל ויואל תודה לשניכם.