שמן פשתן
דיון מתוך פורום נטורופתיה
הסתבר לי שניתן לצרוך שמן פשתן לפחות בשלוש דרכים: בבקבוק, בכדורים/קפסולות, גרעיני פשתן טחונים. מה ההבדלים, יתרונות/חסרונות?
שלום יאיר, נתחיל מהסוף דווקא: -גרעיני פשתן טחונים הכי כדאי, יותר זולים, מכילים גם את הסיבים והחומרים האחרים שלא אפרט שיש בזרעים. החסרון הוא שאם לא טוחנים את הזרעים מיד לפני האכילה (או להבדיל טוחנים ומיד מקפיאים) האומגה-3 אותה אתה רוצה מתחמצנת ונהרסת. -כדורים/קפסולות ובקבוק הם כולם פתרונות טובים גם כן. יש להקפיד על מוצר אכותי מחברה טובה, ורצוי שלא יחשף לאור וחום יותר מידי (בחנות עצמה שיהיו תנאי-אחסון תקינים). לבריאות.