ירקות וחומרי הדברה - הסיכון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/05/2002 | 20:21 | מאת: עודד

שלום! בסוף השבוע פורסמה במעריב כתבה על הסיכון באכילת ירקות ופירות בשל שרידי חומרי הדברה שנותרים בהם. בעקבות קריאת הכתבה התעוררה אצלי שאלה: מה התועלת בשטיפה יסודית של הירקות והפירות במיים וסבון? האם זה מועיל בכלל או שחומרי ההדברה מחלחלים פנימה? עד כמה השטיפה הזו יעילה (בסבון),אם בכלל כדי לסלק את שאריות חומרי ההדברה? זה מפחית את הסיכון? תודה!

26/05/2002 | 22:52 | מאת: רויטל ברמן

עודד שלום, נגעת בנקודה כואבת ושנויה במחלקות. מן הסתם רצוי לצרוך אך ורק מוצרים אורגניים עם אישור (פרות, ירקות, בשר, חלב, גבינות, דגנים - הכל), אך מאחר וזה יקר מידי לרבים מאיתנו אנו מתפשרים. מה שכן כל אחד יכול לגדך אדנית או שתיים של פטרוזיליה שמיר וכו', אשר לעיתים מרוססים עד חורמה בגידולים מסחריים, וכמובן אם יש גינה ורצון אפשר לגדל ירקות ופרות לבד. מכל מקום, כאשר קונים מוצרים לא אורגניים השטיפה עוזרת מעט אך לא לחלוטין. ממה שאני יודעת הרבה מהרעלים דבקים לשטח הפנים החיצוני של הצמח (עלים, גבעולים, פרות, שורשים וכו') ואותו ניתן לשטוף חלקית, למרות שיש המתנגדים לשימוש בסבון אשר לטענתם גם כן נספג בפרי/ירק. מן הסתם ישנה ספיגה כלשהי של הרעלים לתוך הפרי/ירק. זהו, אין לי תשובה נעימה וחד-משמעית. המסקנה היחידה היא שכדאי לכולנו לשמור טוב טוב על הכבד האחד שיש לנו לנטרל את כל הרעלים האלה ע"י המנעות מעישון, אלכוהול, תרופות וסמים, חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח ואפילו שימוש רב בנייר אלומיניום ובמקביל צריכת הרבה עלים ירוקים (אשר מסייעים לניקוי הכבד) - אורגניים... ערב טוב.

מנהל פורום נטורופתיה