דגים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/05/2002 | 15:36 | מאת: דני

נראה שיש בעיה עם כל הדגים - דגי ים מזוהמים עם מתכות רעילות - ככל שהדג גדול יותר כך הוא יספוג יותר רעלים. דג כמו סלמון שאמור להגיע מהים מנורבגיה בהחלט יכול להיות גם דג שגדל בבריכה או כלוב ים -- בנורבגיה עושים את זה המון, ואז הדגים מקבלים כל מיני רעלים כדי למנוע מחלות והם גם עניים באומגה 3. שמעתי שהדייגים בנורבגיה גם משתמשים ברעלים שהם זורקים לים כדי לעזור להם לדוג. יש דגים אורגניים בארץ, אך אלו דגי בריכה ולכן סביר שיהיו עניים מאד באומגה 3 ועשירים באומגה 6, מה שמאד רע לבריאות. יש מומחים שאפילו אומרים לא כדאי לאכול דגים בכלל בגלל הבעיות האלו - וכדאי מאד להשתמש בכמוסות שמן דגים, כדי לקבל אומגה 3 שכ"כ חשוב לבריאותינו. לגבי דיאוקסינים ורעלים בכמוסות אלו, אני משתמש בכמוסות המכילות שמן דגים שעבר זיקוק מולקולרי, כך שגם לא יהיו בו הרעלים מהים. מה דעתך בנושא?

לקריאה נוספת והעמקה
12/05/2002 | 17:39 | מאת: רויטל ברמן

הבעיות הן רבות מספור, הירקות והפרות מרוססים (יש לעיתים פישולים אפילו באורגניים), הים מזוהם, האדמה המנוצלת ענייה במינרלים, זיהום האויר מתדרדר והולך. יש הטוענים שגם עם כפסולות של שמן דגים יש בעיות, מאחר והם מופקים מאותם דגים בדיוק שעליהם דיברת, ותהליך הקיפסול - יאמרו ספקנים - גורם לחימצון האומגה 3. יש הטוענים שבישול דג גם כן גורם לחימצון האומגה - 3. השאלה היא איך ממזערים את הנזק ? יש רשויות - משרדי הבריאות, אשר קיימים גם בנורווגיה ואין לנו אלא לקוות לטוב. הם הוכיחו עצמם לאחרונה כשגילו כרמות הדיוקסין בכמוסות שמן בדגים גבוה מכפי המותר ומיד החלו לכפות חוקים בנושא על כל העוסקים בדבר. הבשר אותו אוכלים רובנו יום-יום יותר טוב ? ה"בעיות" איתו משלשות ומרבעות את הבעיות בדגים - מסטרואידים ואנטיביוטיקה בבשר ועד הפרה המשוגעת וכו', וכל זה כשמלכתחילה, אפילו הפרה הבריאה ביותר מכילה חומצת שומן ארכידונית רוויה ומזיקה. בעולם מושלם הדג היה כמו לפני כמה עשרות שנים - נקי, עשיר באומגה 3 ועם חיוך על הפרצוף... אני חולקת את תסכולך ואומרת - נשתדל להשתמש במוצרים הפחות מזוהמים ופחות מקולקלים, וזה מה שאפשר לעשות.

מנהל פורום נטורופתיה