חלבון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/10/2015 | 10:28 | מאת: מאי

שלום רב, אשמח לשאול שאלה ברשותך. אני מאוד אוהבת לאכול את הלבן של הביצה כשהוא מבושל כמו בשקשוקה. אני כינה רוטב עגבניות ומעל שוברת תריסר שם של ביצים אבל רק את הלבן שלהם. עד כמה לא בריא זה? יש האומרים שזה בסדר גמור ויש האומרים שלמרות שמדובר רק בלבן של הביצה זה עדין המון ויותר מידי חלבון. יש לציין שאם אני אוכלת כה אז במהלך היום אני לא אוכלת כלל עוד חלבון ממקור אחר. אני לא אוכלת לא גבינות ולא בשר ולא דגים כי אני צמחונית. גם דגנים אני לא אוכלת. חיה רק על פירות וירקות בעיקר. אז מבחינת החלבון האם באמת הכמות גדולה מידי ליום? האם יש בכך סכנה בריאותית? תודה

06/11/2015 | 19:45 | מאת: אלון

הלבן של הביצה נקרה חלבון, שזה שם שמבלבל המון אנשים. כי אין בו בכמות גבוהה שמצדיקה לקרוא לך כך. להשוואה על כל 30 חלבונים יש קמות חלבון ששווה לחלמון 1 בלבד. ויש לציין שגם אין בו בכלל שום סוג של שומנים החיוניים לנו. וגם לא קולסטרול שגם בו יש טוב ורע שלשוב לגופנו. ויש גם בללמון 250 חומצות אמינו שזה מקור טוב כמות עצומה של חומצות אמינו. אז אם את מכינה שקשוקה על תשכחי להוסיף גם חלמון אחד לפחות לכל מנת שקשוקה. בתאבון ובהצלחה .

מנהל פורום נטורופתיה