דוחן
דיון מתוך פורום נטורופתיה
הי אני נוהגת לאכול דוחן כמנה בצהריים. אני מבשלת כוס דוחן עם מים ויוצא לי כמאין דיסה שאני אוהבת את המרקם. לא מוסיפה כלום מעבר למים. שאלתי היא- בהשוואה לדגנים אחרים שמתי לב שכשאני בולעת את הדיסה הזאת אז יש לי מאין צריבה בגרון האם הדוחן מכיל משהו שגורם לצריבה? האם עלי להשרות את הדוחן טרם הבישול ולסנן את המים? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום חיה, הדוחן הוא מעט מריר ולכן גורם לתחושה שאת מתארת. לא מומלץ לאכול אותו כמנה עיקרית לבד, אלא עם דגן אחר בנוסף למשל, עם אורז מלא ובדר"כ בכמות קטנה. את יכולה לקחת חצי כוס אורז מלא וחצי כוס דוחן ולבשל במים. מומלץ גם להוסיף ירק כלשהו ( בטטה, גזר). לבריאות!