וטימין B12

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/04/2002 | 09:35 | מאת: רונית

ידוע לי שמקורו של ויטמין זה במזון מהחי בלבד. מה מקורו של ויטמין B12 אצל חיות אוכלות עשב???? האם יתכן שהן מייצרות אותו בעצמן. איך???

23/04/2002 | 20:36 | מאת: רויטל ברמן

רונית שלום, B12 קיים בטבע גם בצמחים, אך רק כאשר הם מותססים או כבושים (כרוב כבוש למשל או מיסו/טמפה העשויים מסויה מותססת) הויטמין זמין לספיגה. בע"ח צמחוניים יכולים לעכלו מצמחים בגלל מבנה ותפקוד שונה של מערכת העיכול שלהם (מאפשר להם לפרק גם תאית - מה שבני-האדם לא יכולים). אצל בני האדם מכל מקום הויטמין זמין רק במזון מהחי (כולל ביצים ומוצרי חלב) ומזון מותסס מהצומח, וגם אז דרושים תנאים נוספים לספיגתו בגוף, כגון רמת חומציות מספקת בקיבה, המצאות רכיב נוסף הנקרא Intrinsic Factor או הרכיב הפנימי, פלורת מעי תקינה ועוד.

24/04/2002 | 09:51 | מאת: ד"ר שפירא

B12 הוא תוצר לוואי של חיידקים המפרקים תאית.

מנהל פורום נטורופתיה