הנבטה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/04/2013 | 18:10 | מאת: מיטל

שלום, אני מנביטה קטניות וכשהן מוכנות אני מקפיאה אותן בלי לבשל. האם ניתן שוב להקפיאן אחרי הפשרתן בצירופן לבישול כמו מרק, או עדיף לבשל ואז להקפיא ולהשתמש? האם צריך לחלוט שעועית אדומה מונבטת לפני הבישול עם שאר החומרים או שאפשר להכניס אותה כפי שהיא (הבנתי שהיא משחררת רעלים)? כמו כן אשמח לדעת פי כמה עולה ערך החלבון וחומרים נוספים בקטניה אחרי הנבטה ובישול. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
30/04/2013 | 13:42 | מאת: מעין זעירא

שלום מיטל, אני לא ממליצה בכלל להקפיא את הקטניות המונבטות. ההמלצה שלי היא להכין כמות יותר קטנה ולאחר ההנבטה להכניס למקרר - יכול להחזיק בערך 5 ימים, כל יום לאכול קצת וכך לסיים את הכמות ולהנביט שוב. לגבי שעועיץ אדומה אם השרית אותה 10-12שעות והחלפת את המים כמה פעמים ולאחר מכן הנבטת אותה, אין צורך שוב להשרות. בתהליך ההנבטה כל אבות המזון הופכים חזרנ לאבני הבניין כלומר: חלבונים הופכים לח. אמינו, שומנים לח. שומן וסוכרים לעמילנים. כך שבעצם הקטניה חצי מעוכלת והמרכיבים בה יותר זמינים וקלים לעיכול. כמות הויטמינים והמינרלים מתעצמת פי מאות. ויטמין E יכול להיות פי 400 בנבט אשר בזרע, ויטמין C פי 300 בממוצע..

מנהל פורום נטורופתיה