רואו פוד
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, אני מתעניינת ברואו פוד, אבל יש לי כמה שאלות, אשמח אם תוכלו לכתוב לי מה דעתכם: 1. כיצד אפשר לא לאכול חלבונים? (אני מתכוונים מהטבע, קטניות לאחר בישול, טופו למשל) 2. אני נגד מזון נוזלי/מיצים מכיוון שאני יודעת שחשוב לאכול אוכל מוצק וללעוס אותו, כדי לשמור על מע' העיכול. 3. אוכל קר לעומת אוכל חם- גם כדי לשמור על מע' העיכול- יותר מומלץ אוכל חם על קר. אשמח לשמוע מה דעתכם. בתודה מראש.
שלום עדי, את החלבונים מהחי מחליפים בחלבונים מהצומח- כדי לההגיע לחלבון מלא יש לאכול שילוב של דגן וקטניה - קטניות מומלץ להשרות והלנביט ולאכול כפי שהן ללא חימום, את הדגנים ניתן לייבש ויש כל מני שיטות ייבוש כמו כן, תנור ייבוש בטמ' של עד 50 מעלות. כמו כן, יש להוסיף למזון - לתבשיל או לסלט למשל, אגוזים שקדים, זרעים - דלעת, חמניות וכ'ו. נכון שחשוב ללעוס את המזון,אבל זה לא אומר שצריך לאכול רק מזון מוצק, מיצי פירות/ירקות ומיצים ירוקים הם חלק משמעותי וחשוב בתפריט מסוג זה. ולגבי אוכל חם/קר - לא מומלץ באופן גורף לאכול חם,מומלץ לשלב והנושא תלוי גם בעונות השנה, אופי מערכת העיכול והתמונה הקלינית של כל אחד, זאת אומרת שזה צריך להיות בהתאמה. בהצלחה ורק בריאות!
מעין, עזרת לי מאוד. לגבי אוכל קר- כוונתי הייתה להימנע ממזונות שמקררים ומקפיאים אותם. עד כה הייתי אוכלת שילוב של קטניה ודגן מבושלים, אז זה בהחלט חדש לי כל הנושא. איך אפשר ליצור איתך קשר? תודה לך.