יין אדום

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/09/2012 | 09:34 | מאת: פנינה

שלום רב חולה בדלקת פרקים מטופלת בתרופות ,אוכלת אוכל בריא ומאוזן -מרגישה טוב מאוד, (לפי הבדיקות שמשתנות מידי פעם-יש לי תת פעילות בלוטת התריס גבולית (עדיין בלי טיפול) רציתי לישאול אם אפשר ,ואיזה כמות של יין אדום יבש רצוי לשתות כול יום ולהנות מיתרונותיו? כמו כן מתי לישתות?בוקר צהרים ערב? בנוסף ,האם אבקת חרובים יכולה להזיק לי? ועוד שאלה, אני אוכלת שקדים ואגוזים,קונה אותם בתפזורת ולכן אני נוהגת לישטוף במים ולייבש, האם בכך אני גורמת להרס של הויטמינים?או שאין נזק ? תודה מראש פנינה

לקריאה נוספת והעמקה
11/09/2012 | 17:18 | מאת: מעין זעירא

שלום רבקה, כיוון שאת סובלת מדלקת מפרקים רצוי להימנע מצריכה של יין אדום, שכן במצב דלקתי מומלצת תזונה אנטידלקתית ואלכוהול יחד עם רשימת מזונות מייצרי דלקת כמו חלבונים מהחי - חלב ומוצריו, בשר, ביצים, פחמימות מזוקקות ועוד.. -אינם מומלצים. לגבי אבקת חרובים, אין סיבה שהיא תגרום לנזק כלשהו. ולגבי אגוזים, שקדים אפילו קיימת המלצה להשרות אותם במים(רגילים, לא חמים) לכמה שעות, כדי להעלות את זמינותם של האינזימים. רק בריאות ושנה נפלאה!

מנהל פורום נטורופתיה