נבט חיטה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
כבר שנים רבות אני אוכלת כל בוקר שתי כפות נבט חיטה, משום שקראתי שהוא עשיר בויטמינים. לאחרונה קראתי שבנבט החיטה יש חלבון לקטין שמפריע לפעולת האינסולין. האם זה נכון? האם כדאי לי לוותר על נבט החיטה ויתרונותיו התזונתיים בגלל הלקטין? עליי לציין שאני סוכרתית המאוזנת בעזרת דיאטה בלבד, והאיזון שלי הוא טוב. בתודה ובברכת שנה טובה
שלום לך, הלקטין בחלבון החיטה יכול להיקשר לקולטני האינסולין ולהפריע לפעילות שלהם. אם את צורכת נבט חיטה כל כך הרבה שנים ואת מאוזנת, אז אין מניעה. עליי לציין, כי נבט חיטה לא מתאים לכל אחד, יש אנשים העלולים להיות רגישים או אלרגיים ולכן הוא לא מומלץ לכל אחד. יש נבטים בריאים יותר.. רק בריאות!