ריבת פטל
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, אשמח לדעת אילו ערכים תזונתיים (אם אכן נשארו...) יש בריבת פטל תעשייתית ללא תוספת סוכר. האם כיוון שזו ריבה-הערכים מרוכזים יותר? האם 2 כפות ביום- הן מנה מומלצת ונכנסת לתוך סל האכילה של פירות וירקות מכמה צבעים? ובנוסף אני ארלגית לרימונים, אבל מוסיפה תרכיז רימונים טבעי לכל מיני תבשילים מבלי לפתח כל אלרגיה. האם הדבר קשור לכך שבבישול מנוטרלים כל הרכיבים האלרגנים? תודה רבה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום הילה, בריבת פטל תעשייתית יש בעיקר הרבה סוכר.. הערכים התזונתיים שיש בפטל - ויטמין C ומינרלים (סידן, אשלגן) חל מהם בהחלט נהרס בזמן הבישול. 2 כפות ריבה הן אינן בגדר המלצה תזונתית (הרבה מאוד סוכר, חומרי תשמורת וכ'ו) וודאי שאינו שוות ערך למנות פרי ביום. ייתכן וחלק מהאלרגנים מנטורלים ומעבר לכך, יש הבדל בין הפרי השלם לבין התרכיז.