שקד.
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שאלתי על האגוזים..ודילגת על השאלה..בכל מקרה יש לי עוד שאלה האם זה כזה קריטי שאני אוכל את השקד עם קליפתו?כי הטענה אומרת שצריך להשרות אותו ולקלף את הקליפה בגלל שהיא מכילה ציאניד,למי יש כח כל פעם להשרות ולקלף..האם זה נכון או שאפשר לדלג על עינין ההשריה והקילוף ולאוכלו כמו שהוא?
שלום אלעד, רק השקדים הירוקים, המרים מכילים חומר דמוי ציאנידי. את השקדים הרגילים מומלץ להשרות ולקף רק מידה וקיימת רגישות לקליפה של השקד, תיתכן רגישות של מערכת העיכול לסיבים המצויים בקליפה והם עלולים לגרות את המעיים. אך רגישות זו אינה קיימת אצל כל אחד. במידה ואין רגישות כלשהי, אזי אין צורך לקלף. בהצלחה ושבת שלום..