המתקת תמ"ל
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, בני בן 8 חודשים אלרגי למגוון מזונות. יונק ואוכל הנוסף מנת פרי ומנת מרק ירקות ועוף. אני מעוניינת לסיים את ההנקה עד גיל שנה ובינתיים לא מצליחים עם הנאוקט שרק עליו קיבלנו אישור כתחליף. כבר מספר חודשים עם דייסות שונות ברמות מרקם שונות בשעות שונות... הילד ממש נגעל מהטעם. אתמול בעלי החליט להמתיק לו את הבקבוק בסוכר ובפעם הראשונה הוא שתה בלי לקטר על מר גורלו כ- 50 מ"ל.זו התחלה, אך ברור לי שסוכר אינו הפיתרון. מה כן? מה יכול להמתיק ויחד עם זאת לתת ערך תוזנתי מוסף? אם נצא מתוך נקודת מוצא של 2 בקבוקים ביום. (כוונה שהמזון המוצק יתפוס נפח רב יותר). אלרקי לחלב, סויה, ביצים, אגוזים לסוגיהם, חצילים (אולי בכלל הסולנים- לא ניסינו) ושומשום. אציין שמבחינת אחוזונים הוא סביב ה-15 כך שאין לחשוש מתוספת קלורית נכבדה.
סירופ מייפל.. נשתמשים בו להכנת פורומולת צמחים לילדים ולתינוקות מגיל שנה. וכן מולסה (נטולת גופרית) העשירה בברזל.. מדובר ב 2 בקבוקים ליום שזה כמות קטנה ועדיפה על סוכר לבן רק בריאות!
שלום מאיה, ההמלצה הטובה ביותר לתוספת לתמ"ל היא "שקדיה" - ממרח שקדים הוא גם מתוק, אבל גם מכיל שומן וסידן ומינרלים נוספים ומתאים מאוד במקרה זה. כמו כן ניתן להמתיק עם סילאן תמרים. לגבי המייפל - חשוב לציין שמדובר במייפל טבעי - אותו ניתן לקנות רק בבתי טבע ולא המייפל הרגיל (המוכר מהפנקייקים). בהצלחה ושבת שלום.
הקטנטן לצערי אלרגי גם שקדים, כך ששקדיה ירד מהפרק. אנסה סילאן תמרים. (עוד לא ניסינו בכלל תמרים...). מה לגבי המולסה (יש לי בבית)- מה מהם עדיף? מה מכיל יותר ברזל? קיבלתי תשובה שזועזעתי ממנה מדיאטנית שבכלל עדיף ממתיק מלאכותי, שלא הוכח מחקרית שמזיק, בניגוד לסוכר. מה דעתך? נשמע לי נורא, אבל אולי אני סתם מתבססת על דיעה המבוססת על ידע מלפני 20 שנה...