עדשים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום.איך מנביטים עדשים .יש מסננת מיוחדת.או על צמר גפן.תודה
תחילה משרים את הזרעים במים למשך 12 שעות לפחות. לאחר מכן מניחים את הזרעים המושרים במסננת או בצנצנת מכוסה בבד המוחזק בגומייה. שוטפים את הזרעים מספר פעמים ביום. יש להיזהר מעודפי מים, העלולים לגרום ריקבון. כמו-כן, רצוי להנביט במקום חשוך. לאחר יומיים עד ארבעה ימים (תלוי בגודל הזרע) יהיו הזרעים נבוטים ומוכנים לאכילה. לאחר תחילת הנביטה, יישארו זרעים שלא נבטו. למניעת ריקבון, רצוי להוציאם, במיוחד כשמדובר בזרעים גדולים. קל להפריד אותם על-ידי מילוי הכלי במים - הנבטים המוצלחים צפים והאחרים שוקעים. זרעים קטנים, כגון זרעי אספסת, מש או עדשים, מתאימים לאכילה ללא בישול, בעוד זרעים גדולים, כגון חומוס, סויה ושעועית, מצריכים בישול גם לאחר הנבטה, אלא שזמן הבישול מתקצר מאוד - 15-30 דקות, במקום מספר שעות. ניתן לשומרם במקרר עד שבוע, אך רצוי לשטוף אותם כל יום-יומיים. רק בריאות!