משפחה של 4 עם צרכים/דרישות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום ! אנחנו משפחה של 4 - אני ובעלי בשנות ה30 המוקדמות, בריאים מאוד, אוכלים הכל, עם נטיה מאוד חזקה לאוכל בריא וטבעי. יש לנו 2 ילדים - בן בן 7 שהחליט לאחרונה להיות צמחוני (בלי בקר, עוף, דגים), בריא מאוד אך סובל מבעיית קשב וריכוז וזכרון ומעט היפראקטיביות. משקל 25 קילו , גובה כ- 120, מאוד פעיל וחזק פיזית, בעל תיאבון ממוצע בת בת 6 בריאה מאוד אך עם נטיה ליובש בעור - בד"כ לא אוכלת מוצרי חלב-פרה בשל ליחה. הליחה חוזרת לאחר מנה או שתיים של חלב פרה ו"מזכיר" לה שלא כדאי לאכול דברים אלה. צורכת מוצרי סיוה.אורז במקום חלב + גבינות עזים. ילדה ערנית וחכמה, מבלה הרבה לפעילויות פסיביות (טלוויזיה, ציור וכו'). משקל 26 קילו, גובה כ- 115 בעלת תאבון "בריא מאוד" ואני לעיתים "עוצרת" אותה מלקחת תוספת... כמשפחה אנחנו רוצים לאכול "בריא" ואני מנסה להקפיד על מוצרים ללא צבעי מאכל, חומרים משמרים, משקאות ממותקות וכו', אך מאוד קשה לי להשביע את רצונם של כל אחד מבני המשפחה ויחד עם זאת לענות על הצרכים המיוחדים של הילדים וגם לבשל אוכל טעים ומגוון. יש לי כמה שאלות ספציפיות: איזה תוספות, ויטמינים וכו' רצוי שכל אחד מהילדים יקח ? כמה פעמים בשבוע רצוי לתת "טבעול" כארוחת צהריים ? מה רצוי/לא רצוי לאכול לגבי בעיית קשב וריכוז וזכרון ? איזה חטיפים/נישנושים מומלצים לבין הארוחות, אם בכלל ? כמה קלוריות על הילדים לצרוך בערך ביום ? אשמח לתשובות ולעוד המלצות... מתנצלת על אורך הפניה.. שרון
לשרון לילדים מתחת לגיל 10 לא נותנים תוספי מזון. לבעיות קשב וריכוז הורידי מהמזון כל מה שמכיל טראטזין( צבע מאכל צהוב) טבעול מומלץ לאכול עד 3 פעמיים בשבוע . חטיפים טבעיים את יכולה למצוא בבית הטבע יש למכביר. לגבי הקלוריות זה מאוד אינדבידואלי , יש הבדל בין המצוי לרצוי. תרגישו טוב