?
דיון מתוך פורום נטורופתיה
יש האומרים כי לא מומלץ לאכול פירות מיד לאחר ארוחת צהריים בגלל חומציות הפרי שבאה כנגד החלבון מארוחת הצהריים- משהוא כזה? שאלתי היא: אם כך, האם גם לא מומלץ לאכול עגביה או פלפל אדום או בכלל כל ירק לאחר ארוחת צהריים?
שלום מור, לא מומלץ לאכול פירות לאחר ארוחת הצהריים, כי זמן עיכול של פרי הוא כ - 30 דק' וזמן עיכול של חלבון הוא ארוך יותר (5-6 שעות) ולכן יש חשש לתסיסה וריקבון בגלל הסוכר של הפרי ולא בגלל החומציות.. לכן אין בעיה לאכול עגבניה או פלפל..