גוייבה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
מה האינדקס גליקמי של חרוב וגוייבה? והאם נכונה האמרה שאסור לאכול פירות אחרי האוכל?ואם כן למה זה?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אלעד, ערכו הגליקמי של החרוב נמוך, לא ניתן למצוא את ערכו המדוייק של החרוב, אבל אבקת החרובים(IG 27) ידועה כמפחיתה אינדקס גליקמי של המזון איתו היא מעורבבת. גם לגויאבה ערך גליקמי נמוך, היא מסייעת בהפחתת רמות של סוכר. בהחלט לא מומלץ לצרוך פירות לאחר ארוחה, עיכול החלבון הוא איטי יותר ולפירות לוקח כ - 30 דק' להתעכל, לכן לאחר ארוחה עיכול הפירות עלול לגרום לתסיסה וריקבון. מומלץ לאכול פרי כ - 30 דק' לפני הארוחה או בארוחות הביניים. רק בריאות!