שאלה לגבי מאכלי חלב ולקטוז

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/10/2009 | 11:40 | מאת: שירי

אני משלשלת לאחר שתיית חלב אך לאחר גבינות אני מרגישה טוב יש לי שאלה מאוד ספציפית והיא איך אני יכולה לדעת מה אחוזי הלקטוז בשמנת ויוגורט לדוגמא? הייתי רוצה לדעת מה אחוזי הלקטוז בכל מאכל איך אני יכולה לברר זאת? כי יש יוגורט שעושה לי שלשולים ויש יוגורט שלא וכך גם לגבי מאכלים נוספים וזה מאוד מתסכל,הייתי רוצה לדעת מראש לפני שאניאוכלת מה אסור לי תודה

01/10/2009 | 14:02 | מאת: מעין זעירא

שלום שירי, האי סבילות היא לא בהכרח ללקטוז, היא יכולה להיות גם רגישות לקזאין - חלבון החלב..ולכן רצוי להימנע לתקופה של חודש לפחות ממוצרי חלב פרה על מנת לבדוק זאת. לא ניתן לדעת מה כמות הלקטוז במוצרים, אבל את יכולה לצרוך גבינות עיזים, לבנה עיזים, יוגורט עיזים יש בהם פחות לקטוז ופחות קזאין וכך לבדוק אם נמנעת הרגישות. במוצרי חלב פרה כמו יוגורט, קוטג' שהם בעתם מוצרים מותססים יש פחות לקטוז ולכן הרגישות היא פחותה. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה