רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/07/2009 | 14:03 | מאת: יפעת

אני כנראה רגישה ללקטוז לא יכולה לאכול דיברי חלב חוץ מ- גבינות קשורת גבינה צהובה וכו. אבל הן מאד שמנות והכולסטרול שלי לא מאפשר לי לאכול מהן הרבה. ניסיתי יוגורט דנונה של שטראוס אבל גם זה עשה לי כאב בטן. שאלתי היא האם יוגורט שהוא יותר חמוץ כמו ריוויון הוא גם דל יותר בלקטוז, האם יש קשר בין שני הדברים. אשמח לתגובה מהירה.

לקריאה נוספת והעמקה
01/08/2009 | 10:10 | מאת: מעין זעירא

שלום יפעת, את יכולה לנסות מוצרי חלב על בסיס עיזים או כבשים או סויה. מוצרי חלב עיזים כמו גבינת עיזים, לבנה עיזים או יוגורט עיזים דלים בלקטוז ולכן לרוב הם לא עושים תופעות לוואי, עלייך לנסות אותם או מוצרי סויה. יוגורטים בשל תהליך ההתססה הם דלים יותר בלקטוז, אך תיתכן עדיין רגישות לאנשים מסויימים. אם את רגישה ליוגורט ייתכן ותהיי רגישה גם לרוויון כי ביוגרט BIO למיניהם יש מיקרואורגניזמים חיוביים (פרוביוטיקה)שאחד מהתפקידים שלהם הוא לסייע בפירוק הלקטוז. על כן אני ממליצה לך לנסות לצרוך מוצרי עיזים/כבשים/סויה, מקווה שהם יעברו בשלום ואם לא, יהיה עלייך להימנע ממוצרי חלב.. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה