חלב סויה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/07/2009 | 13:32 | מאת: שי

לאחרונה התגלתה אצלי רגישות ללקטוז כלומר אני לא יכול לשתות חלב רגיל ולכן עברתי לחלב סויה. עד היום הייתי רגיל להריח לפני שאני שותה ללא קשר לבדיקת התאריך, על מנת לוודא שהחלב לא החמיץ. אתמול הכנתי לעצמי צלחת דגנים עם גרנולה, השקעתי בה את סוף הגרנולה שלי. פתחתי את חלב הסויה, כמובן הרחתי ושפכתי! מה שיצא מקרטון החלב היה נוזל לבן וסמיך מהרגיל! זה ישר הזכיר לי חלב שהחמיץ וזרקתי הכל בעצב רב! עכשיו כשאני חושב אחורה אני מבין שאין כלל חלב בחלב הסויה ולכן אין מה שיחמיץ.. אז מה בדיוק התגבש בקרטון חלב הסויה, מדוע, והאם אפשר לשתות אותו או שזה נקרא מקולקל?! בתודה מראש על התשובה שי

לקריאה נוספת והעמקה
02/07/2009 | 12:30 | מאת: אחת שיודעת

היי שי מניסיון של צריכת חלב סויה בשלושת החודשים האחרונים אוכל לומר לך שרק אם תריח ריח שונה מהרגיל, יותר מזכיר ריח של שרף עצים או (שפיכה אצל גבר) סורי על ההקבלה אבל כך אני מרגישה אז תדע שהחלב אכן מקולקל. הריח יהיה חזק מאוד ולא ריח רגיל.

05/07/2009 | 22:31 | מאת: מעין זעירא

שלום שי, המרקם של חלב סויה שונה מחלב פרה, הצבע שלו פחות לבן (נוטה לצהוב), הוא יותר סמיך והמרקם שלו אינו חלק. יותר סביר שהוא לא מקולקל, אלא המרקם שלו פשוט אחר. תסתכל על התוקף שלו - יש לו תוקף ארוך בדר"כ (עד הפתיחה הראשונית של הקופסא). הנטייי המהירה שלו להתקלקל היא אחרי שפתחת אותו בפעם הראשונה, מומלץ להחזיק במקרר חמישה ימים עד שבוע.. בהצלחה!

10/07/2009 | 15:59 | מאת: טכנולוג מזון

משקה סויה אינו חלב אך הוא נוטה לקלקול בדיוק כמו חלב חיידקים לקטיים ששרדו את תהליך הפסטור או כאלה שחדרו אחרי שפתחת את המוצר יגרמו לתופעה זהה לזו בחלב: החמצה, התגבנות וריח אופייני. משקה סויה הוא בעל מרקם דומה מאד לחלב הן בסמיכות והן בתחושה הכללית בפה למרות שהטעם בהחלט שונה. אל תשתה אם אתה לא בטוח ... קנה טרי ושמור בקירור ... יש לשתות תוך שלושה עד חמישה ימים מהפתיחה ... :)

מנהל פורום נטורופתיה