בישול
דיון מתוך פורום נטורופתיה
קראתי כל מיני מאמרים על כך שבזמן הבישול חומרים רעילים מהסירים נבלעים באוכל.. לכן השאלה שלי היא איזה סיר הכי "בריא" לבישול?
שלום שרון, צורת הבישול המומלצת ביותר היא אידוי באמצעות כליא ידוי מיוחד או באמצעות כלי במבוק, כך נשמר ערכו התזונתי של המזון.\ סירי בישול מומלצים הם על בסיס ברזל יצוק, ישנן חברות שונות מומלצות והם בדר"כ יקרים יותר, כך תוכלי לדעת מהי החברה בעלת כלי הבשיול האיכותיים. גם גלים מזכוכית, קרמיקה ללא אמייל וצבעים מומלצים לאפייה. כמו כן, חשוב להקפיד על שימוש בכף עץ על מנת למנוע שריטות בכלי הבישול וחשיפה לקרצינוגנים. בהצלחה!
תודה על התשובה! ואין סכנה כלשהי בברזל שיפלט למזון וכך יכול להיווצר עודף ברזל בגוף? יש לך חברות מומלצות, או שפשוט לבדוק לפי המחיר?