חלבונים בתזונה צמחונית
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, אני מנסה לעבור לתזונה טבעונית. אני מבין שכדי לקבל חלבון מלא במזון מהצומח יש לשלב קטניות ודגנים. ניסיתי להעמיק בנושא ובדקתי את תכולת ח.האמינו בחלבונים של זרעים וגרגרים שונים (אגוזים וגרעינים) וראיתי שכמעט בכולם יש את כל 8 חומצות האמינו החיוניות. לא ברור לי מדוע קבעו שרק שילוב של דגן וקטניה מספק חלבון מלא - הרי כמעט כל אגוז או גרגר מכילים זאת. אשמח לקבל את תשובתכם עודד
עודד שלום. המקור העשיר ביותר והנוח ביותר לחלבון מהצומח הוא,,,,,,,>נבטים!!!!!!!!! תקפיד רק על הקטנות והקצרות,וכמובן על הטריות. לא להגזים. יותר מידי חלבון,גם מהצומח מעמיס על הגוף,ובעיקר על הכליות והכבד. אז בתאבון. אלכסנדר דגן N.D
כמה אחוז חלבון יש בנבטים?
שלם עודד, מי רבע שרק שילוב של דגן וקטניה משמש חלבון מלא? ישנם הרבה שילובים מהצומח המשמשים חלבון מלא.. כפי שציינת חלק הם האגוזים וזרעים מסויימים, פיתה מחיטה מלאה עם חומוס, סויה היא קטניה המשמשת חלבון מלה בפני עצמה, ללא שילוב ועוד.. כל טוב ובהצלחה!