בישול
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום אני אוכל קווקר : לא מבושל , מבושל 6 דקות . וגם אופה בתנור 13 דקות 180 מעלות כמו עוגיה ( קרקר קטן) ( קווקר מים וקינמון) א) איזה תכונות מפסיד שמבשל? ולא חי? ב)האם יש הבדל באיבוד תכונות בין אפיה (טיפה יותר ארוכה)? לבישול ?י ובלי קשר: אופה בתנור ת"א ובטטה . לפעמים בתבנית פתוחה ואז הבטטה קצת נשרפת בקליפה למעלה. ( יותר רזה מתוקה וטעימה מאד ) ולפעמים בתבנית סגורה .ואז הירקות יותר מימיים ואפשר לאכול פחות מאשר בתבנית פתוחה. (ופחות טעימים) ג) האם יש הבדל בבריאות בין שתי הצורות? ומהו?
שלום דן, מה שלומך? האם זה אותו דן, מזמן לא שמענו ממך.. כמו בכל סוג של מזון הבישול פוגע בערך התזונתי, קוואקר עשיר במיוחד בויטמיני B, כך שערכם יורד. אידוי הכי טוב על מנת למנוע ירידה בערך התזונתי. ההבדל בין אפייה לבישול תלוי בזמן הבישול ובאפייה תלוי בסוג התנור ותלוי גם בטמפ'. בתנור מיוחד (על פי המלצתה של אן ויגמור)ובטמפ' שהיא לא מעל 50 מעלות הפגיעה היא מינימלית. ולשאלתך הנוספת רצוי לא לאכול אוכל שרוף.. מעבר לכך אין משמעות. רק בריאות!