רגישות למונוסודיום גלוטמאט

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/02/2009 | 16:54 | מאת: מיכל

שלום, רציתי בבקשה לברר: האם ישנה בדיקה היום לגילוי רגישות למונוסודיום גלוטמאט? וכמה זמן יש לנסות להמנע ממאכלים שמכילים את הרכיב כדי לשים לב אם חל שיפור בתסמינים של עייפות וכאבי ראש? ובמידה ואני רגישה, האם זה אומר שמאותו רגע כשאוכלים במסעדות או אוכל קנוי צריך כל הזמן לברר אם זה בו את הרכיב, או שההשפעה של האכילה תהיה רק לאותו היום ולא ארוכת טווח? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
23/02/2009 | 21:56 | מאת: מעין זעירא

שלום מיכל, הבדיקה העיקרית והטובה ביותר לבדיקת רגישות ל- MSG היא באמצעות אלמיניציה, ברגע שצורכים מזון המכילMSG, לאנשים רגישים עלולים להופיע סימפטומים שנקראים " תסמונת המסעדה הסינית" הם באים לידי ביטוי במערכת העיכול, כאבי בטן ושילשולים, קוצר נשימה, דופק מהיר וכאבי ראש., במידה ויש חשש לרגישות יש להימנע מכל המזונות המכילים - MSG, צריך לבדוק על האריזה ( שקדי מרק, אבקות מרק, בשר מעובד) ובמסעדות בדר"כ אסיאתיות יש לדרוש את המנה ללא MSG. הסימפטומים מופיעים זמן קצר לאחר החשיפה ל - MSG וחולפים. במידה ומדובר בעייפות וכאבי ראש כפי שתיארת, הוא בהחלט יכול להיות אחד הגורמים, אך יש לשלול גורמים תזונתיים נוספים וגם גורמים אחרים כמו למשל, חסרים תזונתיים (על רקע אנמיה), תזונה לקויה, מיעוט נוזלים, מתח ועוד.. רק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה