בשר מול עוף

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

31/10/2008 | 18:43 | מאת: אלעד

בבשר בקר רזה כמות השומן דומה לזו שבעוף. אך, הוא פחות בריא כי כמות הכולסטרול בו גדולה יותר?..לפי מה שראיתי יש לשניהם אותה מידה של כולסטרול אם כך למה משמיצים את הבקר ולפי ההנחיות של אגודת הסרטן יש לצמצם את הבקר? אם בשניהם יש אותה מידת כולסטרול ומבחינת ערכים של ברזל בבקר יש יותר אז מה פשר העיניין?

01/11/2008 | 21:13 | מאת: מעין זעירא

שלום אלעד, תלוי באיזה סוג של בקר מדובר, בשנים האחרונות המגמה היא להפחית כמה שניתן את כמות השומן מהבקר, ולכן הרכב הבקר היום שונה וניתן להשיג גם בקר רזה. אך אין להתעלם מהעובדה שהבעיה היא לא רק עם השומן, אלא גם במחסור בחומצות שומן חיוניות (חד בלתי רווית), וכמו כן באופן גידול הבקר, התזונה שלו, הזרקת הורמונים, אזור מחייה וכ'ו.. גם להם השפעה גדולה על בריאותנו.. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה