ירקות כתומים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
האם נכונה הטענה ששמעתי, שירקות ושורשים כתומים גורמים לירידת כולסטרול?
ronit שלום, ירקות ושורשים כתומים חשובים לנו מהרבה סיבות אך הם לא כל כך מורידים את רמת הכולסטרול אלא מפחיתים את רמת חימצונו ! ישנם רבים בעולם הרפואי הטוענים שמניעת חימצון הכולסטרול חשובה לא פחות מהורדת רמותיו. מזונות נוספים בעלי השפעה על חימצון הכולסטרול ורמותיו הם בין השאר: זרעי כוסברה, רימונים, תפוחים, אגסים, ושום. בגישה כוללת נרצה לאכול פחות כולסטרול ושומן רווי ויותר סיבים תזונתיים. בנוסף, לפעילות הגופנית השפעה חשובה על רמות הכולסטרול ה"טוב" לעומת ה"רע". בריאות ואושר.