קנדידה בהריון
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, אני בת 35 ובהריון הראשון שלי (שבוע 12). בעבר סבלתי מקנדידה, מאז עברתי טיפול המאוטופטי בקנדידה ואני שומרת על דיאטה ללא סוכרים (מלבד מספר פירות ביום), ללא קמח לבן וכו'. לפני מספר שבועות, התחיל לי גירוד והרופאה וידאה שמדובר בקנדידה. רציתי לדעת האם ניתן לבלוע שן שום מספר פעמים ביום (עם הארוחות) לטיפול בקנדידה, במהלך הריון. האם יכולה להיות בעיה כלשהיא עם צריכה זאת במהלך ההריון? האם עדיף לקחת מוצר של כמוסות שום? האם גם צריכה של חמוציות יכול לעזור? לגבי שימוש מקומי - האם מומלץ להשתמש ביוגרט פרו ביוטי, או יש המלצה אחרת? בברכה, אורלי
שלום אורלי, לא מומלץ לצרוך כמוסות של שום בזמן הריון, תוספת של שן שום כתושה בסלט כל יום היא מבורכת ואין איתה בעיה, כמו כן יכולה להיות תוספת שום במנה נוספת ירקות מבושלים למשל, צריכה של חמוציות אינה רלוונטית לגרד בפטריה אלא לדלקת בשלפוחית השתן במידה ואת סובלת גם מדלקת אקוטית, אז בהחלט מומלץ. אני כן ממליצה לצרוך כמוסה של פרוביוטיקה בבליעה ולהימנע מלשים אותה כתוספת ליוגורט. יש גם מוצר שנקרא: "פלורגין" - טיפול פרוביוטי לקנדידה, אבל!! יש לבדוק אם הוא מתאים גם בהריון, כי הוא אינו תכשיר מוכר שנבדק על נשים הרות, אבדוק את העניין. בהצלחה!