חימום סויה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
האם בתהליך החימום של החלב סויה אני מעלה את ערכו התזונתי? והאם זה תופס לכל המאכלים של הסויה? כי שמעתי שיש את האנזים שנקרא טריפסין שבזמן החימום הוא נהרס וכך הערך הביולוגי של הסויה עולה??האם נכונה האימרה הזאת?
לקריאה נוספת והעמקה
היי אלעד, בוא נעשה קצת סדר.. בפולי הסויה קיים רעלן טבעי שנקרא מעכב טריפסין - Trypsin Inhibitors , רעלן זה מעכב את הספיגה של טריפסין וכימוטריפסין, שהם אינזימים האחראים על פירוק החלבון בתריסריון ובלעדיו החלבונים לא משלימים את תהליך הפירוק והם תוססים וגורמים לכאבי בטן... על מנת לנטרל רעלן זה מומלץ להשרות את הסויה או כל קטניה אחרת במים וכמו כן להנביט, השרייה והנבטה ולאחר מכן חימום מנטרלת את פעילותו של מעכב הטריפסין ובכך מייעלת את הספיגה של הסויה ושל קטניות בכלל, אבל לא מעלה את הערך התזונתי.. מקווה שעכשיו הדברים ברורים יותר.. כל טוב!