נבטים וחלבון מהצומח
דיון מתוך פורום נטורופתיה
היי ראשית- שמעתי שנבטים מכילים רעלים כדי להגן על הצמח מפני בע"ח. רציתי לדעת אם זה בגדר תיאוריה בלבד או שנערכו מחקרים על כך? ואם כן, האם רעיל גם לבני אדם? שאלה נוספת- החלטתי לצרוך כמה שפחות חלבון מהחי (פעמיים-שלוש בשבוע) ולאחר פעילות גופנית אני בד"כ אוכלת קינואה או שותה חלב סויה. זה די משעמם ורציתי לדעת אילו עוד אפשרויות יש לחלבון צמחי אחרי אימונים. תודה רבה!
שלום יפעת, אני לא מבינה את שאלתך לגבי הנבטים -נבטים של מה? לאיזה נבטים את מתכוונת? האם כוונתך שהם מכילים רעלנים טבעיים המגנים על הצמח או שכוונתך לשימוש בחומרי הדברה שמגנים על הצמח? באופן עקרוני בהרבה צמחים קיימים רעלנים טבעיים, אך אין זה אומר שהם גורמים לרעילות אצל כל בני האדם, הם מגינים על הצמח ויש אנשים שעלולים להיות רגישים לרעלנים טבעיים אלה ועליהם להימנע מהם, אך לא באופן גורף. מקורות חלבונים צמחיים יכולים להיות ישלוב של דגן וקטניה למשל, אורז ועדשים- מג'דרה, פיתה עם חומוס, אגוזים, זרעים, גרעינים- אפשר להוסיף לסלט, פולי סויה. ציינת שאת צורכת כמה שפחות חלבונים מהחי, אז אם את לא נמנעת לחלוטין ממוצרי חלב, את יכולה לצרוך גביע קוטג' לאחר אימון או גבינת עיזים. בהצלחה!