שמרים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/07/2007 | 14:44 | מאת: יפעת

רציתי לדעת אם זה בריא להשתמש בשמרים באפיה, ואם לא אז אילו תחליפים יש? תודה רבה!

29/07/2007 | 17:05 | מאת: מעין זעירא

שלום יפעת, השימוש בשמרים הוא אינדיבידואלי, לא ניתן לקבוע באופן גורף ששמרים זה לא בריא.. יש להם גם כמה תפקידים חיוניים, אך יש לצרוך אותם במידה ומי שסובל מקנדידה רצוי שימנע באופן מוחלט. התחליפים יכולים להיות בירה או אבקת אפייה(גם לא הכי מומלצת ,אבל אם כבר אז במקום ולא גם וגם..), אבל לא בכל המתכונים של השמרים זה ייצא מתאים, לכן תלוי גם באיזה מוצר מאפה מדובר.. כי למשל, לחם ניתן לעשות ממחמצת טבעית ואין צורך בשימוש בשמרים אלא לייצר אותם באופן עצמאי- תסיסת שמרים נוצרת מקמח, מים, מלח, סוכר ואוויר.. אם תרצי ממש מתכון למחמצת אוכל לשלוח לך..(כמו לחם השאור). בהצלחה!

30/07/2007 | 10:54 | מאת: יפעת

תודה רבה על התגובה! אני בהחלט אשמח לקבל מתכון למחמצת!

מנהל פורום נטורופתיה