שאלות נוספות בקשר למעי הרגיז

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/06/2007 | 04:10 | מאת: אילנה

למעיין זעירא תודה על תשובתך האדיבה והמפורטת. אכן שמתי לב שאכילת מזון מבושל-לא חי, גורמת לי להרבה פחות כאבי בטן ונפיחות. הבעיה היא שכאשר אני נצמדת לתפריט כזה: פחות ירקות חיים, דגנים "ערומים" (כי לחם מחיטה מלאה למשל, או שיפון, או אורז מלא גורמים לי לאותו סיפור של נפיחנות וכאב בטן)- העצירות שלי גוברת (אצלי מעי רגיז מלווה בעצירות ולא להיפך- בשילשולים). איך, אם כן, ניתן להתגבר על בעייה זו? וגם: אני משתשמת כל הזמן בפרוביוטיקה וגם באנזימי עיכול. האם את ממליצה על השימוש בהם, או שמא הם מרעים את המצב- בטווח הקרוב ואולי הרחוק? בתודה.

12/06/2007 | 09:26 | מאת: ירון

תסמונת המעי הרגיש/ז איננה ניתנת לריפוי מלא לרוב . אך ניתן לשפר בצורה משמעותית את הסבל , הכאב ותפקוד המעי . תזונה ומשלימים עשויים לתת כ 50% מהיכולת הטיפולית אך ברוב המקרים יש להביא את תפקוד המעי לאיזון והרמוניה ( מבחינה וסקולרית והספיגה הלימפטית מהמעי הדק ) באמצעות א ק ו פ נ ק ט ו ר ה . טיפול אחד בשבוע למשך כ 3 חודשים . לעיתים אמצעים זולים ופשוטים כגון תבלינים ( גינגר , כמון , הל , קינמון , ליקוריש ושומר ) עשויים לעזור סימפטומטית כנגד עויתות גזים וכאב . בהצלחה ירון

12/06/2007 | 12:39 | מאת: אילנה

מנהל פורום נטורופתיה