אורגני בבישול
דיון מתוך פורום נטורופתיה
מכובדי!!! שתי שאלות לי אליכם: האחת: האם טוב וראוי למי שסובל ממעי רגיז וממערכת עיכול עייפה לחיות על פי תזונת טבעונאית, מה שנקרא בלעז: RAE FOOD (פירות וירקות חיים בלבד ללא בישול)? אני מוצאת שחודשיים אחרי שעברתי לתזונה זו אמנם חלק מבעיות שליוו אותי (לא בעיות עיכוליות) נפתרו בחלקן ואולם בעיות העיכול שהיו לי החמירו עוד הרבה יותר: גאזים, נפיחות בלתי נסבלת וכאבי בטן! השניה: בצריכת ירקות ופירות אורגניים, האם יש טעם להתעקש עליהם אם וכאשר אנו בוחרים לבשל אותם? האם בבישול לא נהרסים ממילא כל חומרי ההדברה המסוכנים (כמו גם לצערנו, מרבית הויטמינים והמינרלים)? על תשובותיכם אודה.
הי אילנה, raw food היא גישה בה צורכים מזון חי שאינו מבושל ולא צורכים מזונות מהחי, היא שיטה המתאימה במצבים מסויימים לפתולוגיות מסויימות ולא עבור כל אחד. וכפי שציינת היא לא מתאימה כשנמצאים במצב אקוטי של מחלות מסויימות כמו בתסמונת המעי הרגיש או במחלות מעיים דלקתיות ומחלות דרכי עיכול נוספות, כיוון שאכילת המזון החי עלולה לגרום דווקא לגירוי של מערכת העיכול בשל כמות הסיבים שבו. וגם ירקות ממשפחת הסולניים למשל, עגבניות, פלפלים, חציליים ותפו"א או מזונות ממשפחת המצליבים: כרוב,כרובית, כרוב ניצנים, ברוקולי וכ'ו.. עלולי לגרום לכאבי בטן וגזים..ייתכן וזאת הסיבה שאת מרגישה החמרה, כך שהגישה אינה מתאימה לכל אחד ולא בכל שלב. דווקא בסמנות המעי הרגיש כדיא לאכול יותר ירקות מבושלים ומאודים בשלב האקוטי עד שמגיעים לאיזון. ולשאלתך השניה, חומרי ההדברה חלק מהנזקים שלהם שהם גורמים לשינויים כימיים במזון המשפיע אחר כך על גוף האדם כלומר העניין הוא לא אם הם נהרסים בבישול, כי את הנזק הם כבר עשו מהרגע שהשתמשו בהם והשקו את הפרי או הירק), משנים את הערך התזונתי, של המזון, מצטברים בגוף.. רק בריאות!